Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

2-level Interface (Hamcommodem)Met een 2-level interface (Hamcom modem) kun je de discriminatoruitgang van je ontvanger verbinden met de COM-poort van je PC. Dit moet een 'echte' seriŽle poort zijn. Een RS232 naar USB-converter of een PCMCIA- of PCI-kaart met seriŽle poort werken niet. Hiervoor is het RS232-interface ontwikkeld.

Hier vind je een uitgebreid overzicht hoe je het interface gebruikt om met Mobitex en pagingnetwerken zoals P2000 en ASTRID Paging mee te lezen.

Het IC in het interface zet het discriminatorsignaal om in enen en nullen op RS232-niveau (bovenste deel van het schema). Voeding van het interface vindt plaats uit de seriŽle poort (onderste deel van het schema).


Picture


Schema van het Hamcomm- of 2-level modem.
De pinaansluitingen gelden voor een 9-polige D-connector


Picture

Picture

Inbouw in een 9-polige D-connector

2-level interface

Voor het Hamcom modem is geen print nodig. De onderdelen kunnen worden ingebouwd in een 9-polige D-connector. Voor de inbouw is wat passen en meten nodig. Ik gebruik een miniatuuruitvoering voor de condensatoren van 10 uF, maar de TL071 is een normaal DIL-IC. SMD is dus niet noodzakelijk.

Het interface was van 2003 tot 2015 leverbaar via deze site. Het is vervangen door het USB-interface of het RS232-interface.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!