Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Albrecht AE55H / GRE PSR-255Picture

Picture

Bij de Albrecht AE55H en de identieke GRE PSR-255 zit het discriminator-IC, een Motorola MC3361, verstopt onder een kristal (opdruk 10.245). Door dit kristal voorzichtig omhoog te buigen wordt de MC3361 bereikbaar. Het discriminatorsignaal staat op pen 9.

Een weerstand van 10 k wordt aan pen 9 van het discriminator-IC gesoldeerd, en wordt naast het IC gemonteerd. De andere draad van de weerstand wordt voorzien van een stukje isolatie, dat je bijvoorbeeld van een stukje montagesnoer kunt halen.

De discriminatoruitgang bevat, zoals meestal bij de 3361, een flinke HF-component op 455 kHz. Deze wordt weggefilterd door een condensator van 2.2 nF met een poot te verbinden met de weerstand van 10 k, en met de andere poot met massa. Voor het massacontact kun je de metalen afscherming van een spoel in de buurt gebruiken.

AE55H

PSR255

Picture

Picture

Het discriminator-IC is verstopt onder een kristal

Een weerstand van 10 k wordt aan pen 9 gesoldeerd

Picture

Hierna wordt het kristal weer naar zijn oorspronkelijke plaats teruggebogen. Leg wat isolatiemateriaal onder het kristal, zodat het geen contact kan maken met het discriminator-IC.

Een 3.5 mm chassisdeel wordt in de achterkant van de scanner gemonteerd. Een stukje afgeschermd snoer verbindt de discriminatoruitgang met deze connector. De binnenader wordt verbonden met het knooppunt van de weerstand van 10 k en de condensator van 2.2 nF. De afscherming wordt aan de metalen afscherming van een spoel gesoldeerd.

De connector wordt linksonder in de achterkant gemonteerd© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!