Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Apollo (Gold Apollo AL-A28)AL-A28

Ook een (verouderde) pager is te voorzien van een discriminatoruitgang. Het resultaat is een eenkanaals ontvanger, die prima geschikt is voor het monitoren van een pagingfrequentie.

Bij de Apollo (Gold Apollo AL-A28) hoeft er niet aan het ontvanger-IC gesoldeerd te worden.

Apollo AL-A28

Een pager heeft een mechanisme ingebouwd om de batterijen te sparen. Alleen op bepaalde tijdstippen wordt de ontvanger even geopend om te kijken of er berichten zijn, vervolgens gaat hij weer in slaapstand. Om een kanaal continu te kunnen ontvangen, moet deze slaapstand worden uitgeschakeld. De levensduur van de batterij neemt dan uiteraard af.

De voor ons doel belangrijke punten
Met de volgende stappen wordt een datauitgang gemaakt op de AL-A28:
  • Verbind de twee soldeereilandjes met elkaar. Hierdoor staat de ontvanger continu aan.
  • Verbind een weerstand van 10 k met het aangegeven punt
  • Verbind de andere pen van deze weerstand met een stukje ge´soleerd draad. Eventueel kan wat krimpkous gebruikt worden om de weerstand te isoleren
  • Verbind de andere kant van deze draad met de binnenader van een stukje afgeschermde kabel. De afscherming wordt verbonden met het massavlak op de printplaat
De voor ons doel belangrijke punten
Discriminatoruitgang
Overzicht van de discriminatoruitgang
Doorverbonden soldeereilanden en 10 k-weerstand
Overzicht

Omdat er niet voldoende inbouwdiepte is voor een chassisdeel, kun je een gaatje boren in de pager en de afgeschermde kabel naar buiten leiden. Als trekontlasting in de pager kan een tyrap gebruikt worden. Aan het eind van de afgeschermde kabel komt een 3.5 mm female plug. Met deze 'pigtail' kun je dan een interface of audiokabel verbinden.

Je kunt de pager ook voorzien van een 1.5 Volt voeding en hem inbouwen in een kastje. Daarvan vind je hier een beschrijving.

AL-A28


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!