Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

AOR AR-3000A (AOR3000)AR3000A

Om een discriminatoruitgang in te bouwen in de AOR AR-3000 (AOR3000) moet de IF-print worden gedemonteerd. Deze print is zichtbaar als de onderste helft van de behuizing wordt verwijderd door 4 schroeven aan de onderkant en aan de achterkant los te draaien. Om makkelijker te kunnen werken heb ik ook de luidsprekerconnector van de print losgenomen.

De AOR AR3000

De IF-print wordt met 6 schroeven op zijn plaats gehouden. Als je deze schroeven losdraait, kun je de print nog niet losnemen. Ik heb de van links komende dunne grijze kabeltjes naar J1, J4, J5, J10 en J11 losgemaakt en gelabeld. Daarna kun je de print voorzichtig naar rechts omdraaien, zodat je bij het discriminator-IC kunt komen.

Onderzijde

Gedemonteerd

De geopende scanner met IF-print

De onderzijde van de IF-print

De discriminator-uitgang wordt gemaakt op pen 9 van het discriminator-IC, een MC3357 in SMD-uitvoering. Een poot van de miniatuur beveiligingsweerstand van 10 kilo-ohm (deze waarde is niet kritisch, ik gebruik weerstanden tussen 5,6 en 15 kilo-ohm) is zo gebogen dat deze de pen van het IC volgt. Vervolgens is de weerstand met een soldeerbout met een fijne punt bevestigd aan pen 9 van het IC. De weerstand is met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd aan het IC.

Aan de andere kant heb ik een stukje geisoleerd draad gemonteerd, dat later op de AUX-connector op de achterkant van de scanner gesoldeerd wordt.

MC3357

Discriminator

De plaats van de MC3357

Pen 9 met beveiligingsweerstand

AUX-connector

Daarna kan de IF-print weer op zijn plaats. Alle losgenomen kabeltjes kunnen dankzij de labels weer met de goede connector worden verbonden. Pen 1 van de AUX-connector is nog vrij. Het stukje montagedraad dat van de beveiligingsweerstand komt, wordt met deze pen verbonden. Om beter bij de connector te kunnen komen, heb ik de 25-polige Remote-connector losgemaakt.

De AUX-connector© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map