Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

AOR AR8000 (AOR8000)Picture

Om een discriminatoruitgang in te bouwen in de AOR AR8000 (AOR8000) moet de print in het midden van de scanner worden gedemonteerd. Dit is een niet al te lastig karwei.

Maak eerst de scanner open door de twee schroeven in het batterijvak en de twee kleine schroefjes aan de zijkant van de scanner los te draaien. Als je de scanner vervolgens openmaakt, zie je de bovenkant van de middelste print.

Het discriminator-IC zit aan de onderkant van deze print. Om deze print los te nemen, moet je de twee schroeven onderaan de print losdraaien. Ook moet de de knoppen voor volume, squelch en 'dial' eraf halen, en de moeren daaronder losdraaien met een punttang. Je kunt nu de print losnemen. Wees voorzichtig dat je de twee pennen van de batterij-contacten niet verbuigt.

De AOR AR8000

Picture

Picture

Het discriminator-IC op de gedemonteerde print

Close-up van de de discriminatoraansluiting

De discriminator-uitgang wordt gemaakt op pen 11 van het discriminator-IC, een 10489. Een poot van de miniatuur beveiligingsweerstand van 10 kilo-ohm (deze waarde is niet kritisch, ik gebruik weerstanden tussen 5,6 en 15 kilo-ohm) is zo gebogen dat deze de pen van het IC volgt. Vervolgens is de weerstand met een soldeerbout met een fijne punt bevestigd aan pen 11 van het IC. De weerstand is met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd aan het IC. Zo voorkom je dat je de IC-pen lostrekt van het IC wanneer er per ongeluk mechanische spanning op het aansluitdraadje komt.

Aan de andere kant heb ik een stukje geisoleerd draad gemonteerd, dat naar het 3.5 mm-chassisdeel loopt. De lengte is niet zo groot, en de draad loopt tussen twee printen door, dus afgeschermde kabel is niet echt noodzakelijk.

Picture

Het 3,5 mm-chassisdeel heb ik in het andere deel van de scanner gezet. Het massacontact van het chassisdeel is direct met het massavlak van de print verbonden. Daarvoor moet je een stukje van de beschermende lak van de printplaat wegkrassen.

Picture

Plaats van het 3.5 mm-chassisdeel

Het eindresultaat© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map