Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Black Jaguar BJ-200MKIIIPicture

De Black Jaguar 200 Mark 3 is een 16-kanaals scanner uit het begin van de jaren 90. De scanner kan geopend worden door de twee schroeven aan de onderkant los te draaien, de achterhelft voorzichtig omhoog te kantelen en iets naar achteren te schuiven. Daarbij kan het helpen om de twee drukknoppen aan de bovenkant van de scanner te verwijderen.

Het ontvanger-IC is een MC3361 in DIL-uitvoering, met het ongefilterde audio op pen 9.

Black Jaguar
BJ-200MK3

Picture

Picture

Pen 9 van de MC3361 bevat het basisbandsignaal

De aansluiting op pen 9

Een beveiligingsweerstand van 10 k wordt rechtopstaand met pen 9 van het IC verbonden. Aan de andere poot van de weerstand wordt een condensator van 2.2 nF gesoldeerd. De andere kant van de condensator wordt aan de metalen behuizing van de spoel naast het IC gesoldeerd.

Picture

De binnenader van een stukje afgeschermd snoer is aan het knooppunt van de weerstand en de condensator gesoldeerd. De afscherming is net als een poot van de condensator gesoldeerd aan de spoel.

De andere kant van het afgeschermd snoer is verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat ik in de achterkant van de scanner gemonteerd heb. Op de aangegeven plaats is net voldoende ruimte voor het chassisdeel.

Overzicht van de discriminatoruitgang© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!