Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

CCF-6000 ('Brandweer')CCF-6000

De Chilida CCF-6000 kan geen groepsoproepen decoderen en is daarom niet geschikt voor P2000. Deze pager kan een tweede leven krijgen door hem te voorzien van een discriminatoruitgang. Het resultaat is een eenkanaals ontvanger, die prima geschikt is voor het monitoren van P2000.

De CCF-6000 bevat een complete pagingontvanger op een enkele chip: de TA31149. De pennen van dit IC zitten op een afstand van 0.65 mm, maar gelukkig hoeft er niet aan het IC gesoldeerd te worden.

CCF-6000

Een pager heeft een mechanisme ingebouwd om de batterijen te sparen. Alleen op bepaalde tijdstippen wordt de ontvanger even geopend om te kijken of er berichten zijn, vervolgens gaat hij weer in slaapstand. Om een kanaal continu te kunnen ontvangen, moet deze slaapstand worden uitgeschakeld. De levensduur van de batterij neemt dan uiteraard af.

De voor ons doel belangrijke punten
De BS-printpen wordt verwijderd
De voor ons doel belangrijke punten
De BS-printpen wordt verwijderd
Met de volgende stappen wordt een datauitgang gemaakt op de CCF-6000:
  • Verwijder de printpen onder het punt 'BS'. Dit kan door het soldeercontact te verhitten en de pen met een punttang los te nemen. Hierdoor wordt de verbinding met de microprocessor op de onderste print onderbroken en ontvangt het ontvangstgedeelte geen batterijspaarcommando's meer
  • Verbind het punt 'BS' met het punt 'V+' met een druppel soldeer. Hierdoor wordt pen 17 van het ontvanger-IC hoog en staat de ontvanger continu open
  • Verbind het punt 'Data' door middel van een weerstand van 1.2 k met 'V+'. 'Data' is rechtstreeks verbonden met pen 19 van het ontvanger-IC. Dit is een open-collectoruitgang, waarbij een pull-upweerstand noodzakelijk is.
  • Verbind een weerstand van 10 k met 'Data'.
  • Verbind de andere pen van deze weerstand met de binnenader van een stukje afgeschermde kabel. De afscherming wordt verbonden met massa, op de onderste print. Hiervoor moet een stukje lak weggekrast worden.
discriminatoruitgang

Omdat er niet voldoende inbouwdiepte is voor een chassisdeel, kun je een gaatje boren in de achterkant van de pager en de afgeschermde kabel naar buiten leiden. Als trekontlasting in de pager kan een tyrap gebruikt worden. Aan het eind van de afgeschermde kabel komt een 3.5 mm female plug. Met deze 'pigtail' kun je dan een 2-levelinterface of audiokabel verbinden.

Het resultaat van deze pager op 169.650 MHz in combinatie met PDW en een 2-levelinterface was uitstekend.

Je kunt de pager ook voorzien van een 1.5 Volt voeding en hem inbouwen in een kastje. Daarvan vind je hier een beschrijving.

De datauitgang


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!