Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Commtel COM101Picture

De Commtel COM101 vertoont zowel van buiten als van binnen overeenkomsten met de Realistic PRO-57. Het is een oudere 20-kanaals scanner. Deze scanner kun je een tweede leven geven door hem uit te rusten met een discriminatoruitgang.

Voordeel daarbij is, dat de scanner ruim is opgezet en er bovendien niet aan het discriminator-IC hoeft te worden gesoldeerd.

De COM101

Picture

Picture

Op TP5 staat het ongefilterde audio

De weerstand en condensator tussen TP5 en massa

Picture

TP5 is verbonden met pen 9 van de KA3361. Hier kan het basisbandsignaal worden gevonden. Een weerstand van 10 k wordt met TP5 verbonden. Een condensator van 2.2 nF wordt met de afscherming van een spoel vlakbij het IC verbonden. Deze ligt aan massa. De andere draden van de weerstand en condensator worden met elkaar verbonden.

Een stukje afgeschermd draad verbindt de discriminatoruitgang met de buitenwereld. De middenader wordt verbonden met het knooppunt van de weerstand en de condensator. De afscherming wordt met de afscherming van de spoel verbonden. De andere kant van de afgeschermde draad wordt verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat in de achterkant van de scanner wordt gemonteerd.

Overzicht van de discriminatoruitgang© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!