Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Teletron Condor 16

Teletron Condor 16

De Teletron Condor 16 (Pfitzner TMC-82) is een compacte mobilofoon voor VHF met prima specificaties. Deze mobilofoon heeft inmiddels zijn weg gevonden naar zendamateurs en serieuze luisteraars naar hulpdiensten. Met een kleine modificatie is het mogelijk om het ongefilterde audio uit de discriminator met de buitenwereld te verbinden.

De Teletron Condor 16TBA120S

Volgens de servicedocumentatie van Pfitzner kan het ongefilterde audio gevonden worden op pen 8 van de J13, een TBA120S FM-detector. Dit IC bevindt zich op de middelste print van de Condor.

Het IC kan bereikt worden door de processorprint te demonteren. De processorprint is de print aan de bovenkant van de Condor, waarvan de componentenzijde zichtbaar is bij openen van de mobilofoon.

Pen 8 van de TBA120S bevat het ongefilterde audioTBA120

De uitgang

Pen 8 van de TBA120S op de middelste print in de Condor

Overzicht

Aan pen 8 van de TBA120 wordt een weerstand van 10 kilo-ohm gemonteerd. De andere kant van de weerstand wordt verbonden met de buitenwereld.

Het is niet nodig om te boren om een extra connector aan te brengen voor het discriminatorsignaal. Pen 5 van de 15-polige D-connector achterop de Condor is ongebruikt. Het is prima mogelijk om deze pen te gebruiken om het ongefilterde audiosignaal van het discriminator-IC naar buiten te brengen.


TBA120

De uitgang

De discriminatoruitgang op pen 5 van de 15-polige D-connector

De draad vlak boven de printconnector door het chassis geleid

Om dit te doen moet het achterste gedeelte van de Condor gedemonteerd worden. Dit gebeurt door de vier schroeven los te draaien waarmee deze module bevestigd is. Door het losdraaien van 2 schroeven kan de metalen afscherming van deze module worden verwijderd, en is de printplaat zichtbaar.

De draad die van de 10 k-weerstand op de TBA120 komt, wordt gemonteerd op het vrije soldeereiland dat verbonden is met pen 5 van de D-connector. De draad kan gerouteerd worden vlak boven de printconnector die de achterkant van de Condor verbindt met de middelste print.
© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map