Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Debeg 6310Debeg 6310

De marifoon Debeg 6310 is vrij eenvoudig geschikt te maken voor de ontvangst van AIS door het toevoegen van een discriminatoruitgang.

Controleer voor je aan deze operatie begint eerst of de marifoon een kanaalbezetting volgens de 'Brussel-overeenkomst' heeft. Bij marifoons van voor 2000 is dit waarschijnlijk het geval.

Debeg 6310

Het ontvanger-IC, een uPC1028, bevindt zich op de hoofdprint. Het is het makkelijkst om de aansluiting aan het IC aan de soldeerzijde van de printplaat te maken.

Het ongefilterde audio op het ontvanger-IC bevindt zich op pen 7.

Location of pin 7
Discriminator Output
Pen 7 van de uPC1028 bevat het ongefilterde audio
De discriminatoruitgang

Met de volgende stappen wordt de discriminatoruitgang gemaakt:

  • Soldeer een weerstand van 1 k aan pen 7 van de uPC1028
  • Monteer een elektrolytische condensator van 10 uF, 25V met de plus-poot aan de andere poot van de weerstand
  • Verbind de binnenader van een stuk afgeschermd snoer met de min-pool van de condensator
  • Verbind de afscherming van dit snoer met een soldeercontact dat aan massa ligt, bijvoorbeeld het printcontact aangegeven met 'GND'
  • Leid het afgeschermde snoer buiten de marifoon en werk de andere kant van het afgeschermde snoer af met een female tulpplug
the pigtail

Ik heb ervoor gekozen om geen chassisdeel in de kast te monteren, maar een 'pig tail' te maken. Wanneer een gaatje onder de antenneconnector wordt geboord, kan de andere kant van het afgeschermde snoer naar buiten worden geleid. Aan het snoer wordt een female tulpplug gezet.

Het is natuurlijk ook mogelijk een langer snoer met een 3.5 mm-plug te gebruiken, zodat het signaal rechtstreeks met de lijn- of microfooningang van je PC kan worden verbonden.

De 'pigtail'


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!