Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Flexbox Gold



Flexbox

De Flexbox Gold is een eenkanaals ontvanger voor P2000 met ingebouwd 2-level interface en met een externe antenne. Het is een variant op de Flexbox. Er zijn ook versies leverbaar voor KPN Nationaal 3 en ASTRID paging (Blackbox Astrid Data-ontvanger).

De Flexbox Gold bevat een semafoon-ontvanger met daarachter een IC dat het signaalniveau omzet in het juiste niveau voor de seriŽle poort.

Steeds minder PC's hebben een echte seriŽle poort. Wanneer je de Flexbox Gold niet met een seriŽle poort kunt gebruiken, kun je het onderstaande verloopkabeltje gebruiken (de eenvoudigste oplossing) of een discriminatoruitgang op je Flexbox (laten) maken. Je kunt de Flexbox dan gebruiken in combinatie met de geluidskaart. Ook kun je de Flexbox Gold ombouwen naar een USB-versie.

Het signaal op de seriŽle kabel van de Flexbox (Gold) of Blackbox is in feite een geclipt audiosignaal dat op een niveau van +10 V/-10 V is gebracht. Door dit signaal te verzwakken naar zo'n 500 mV kan het worden aangeboden aan de geluidskaart of het USB-interface.

De weerstandsdeler met 15 k en 1 k verzwakt het signaal met een factor 16. Met de oscilloscoop is te zien dat er nogal een grote IF-component in het uitgangssignaal zit. De condensator van 22 nF zorgt met de weerstand van 1 k voor een laagdoorlaatfilter, dat frequenties boven 7 kHz verzwakt.
Schema verloopkabel
Verloopkabel

Om de verloopkabel aan te sluiten op de seriŽle connector van de flexbox wordt een 9-polige male Sub D-connector gebruikt. Het ingangssignaal staat op pen 8 (CTS), massa is pen 5 (GND).

De twee weerstanden en de condensator kunnen eenvoudig in een DB9-behuizing worden gemonteerd. Een stukje afgeschermd microfoonkabel verbindt het signaal uit de verzwakker met een 3.5 mm audioplug.

Je kunt deze verloopkabel meebestellen met een USB-interface. Hij wordt niet los geleverd.





© 2003- 2023 discriminator.nl



Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map