Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

RS232-Flexbox ombouwen naar USBFlexbox Serieel

De eerste versie van de Flexbox is een eenkanaals ontvanger voor P2000 met ingebouwd 2-level (slicer) interface. De Flexbox bevat een semafoonontvanger met daarachter een MAX232-IC, dat het signaalniveau omzet in het juiste niveau voor de seriŽle poort. Met een paar onderdelen kan deze Flexbox geschikt gemaakt worden voor gebruik via de geluidskaart.

Deze pagina beschrijft een ombouw waarbij de ontvanger gebruikt wordt met het USB-interface, waarbij deze ook uit de USB-poort gevoed wordt.

Print uit seriŽle Flexbox
eenkanaals ontvanger
aansluitingen op ontvangerprint
De eenkanaals ontvanger voor 169.650 MHz
Aansluitingen op de ontvanger

De ontvanger kan eenvoudig worden losgenomen van de printplaat.

Het ontvangerprintje moet worden gevoed met 3 volt. In de originele Flexbox wordt deze spanning opgewekt door de ontvanger in serie met een ledje aan te sluiten op een 78L05 spanningsstabilisator. De led heeft een spanningsval van ongeveer 2 V, zodat 3 V overblijft voor de ontvangerprint.

Op de USB-module van het interface is ook 5 volt beschikbaar. Ook bij deze ombouw wordt de ontvangerprint in serie met een led aangesloten.

interface
overzicht
De aansluitingen op het interface
Overzicht

Het interface en de ontvangerprint zijn met wat smeltlijm gefixeerd. De audio-ingang van het interface is verbonden met punt 'discr.' op de ontvangerprint (paarse draad). De rode draad van de led is aangesloten op beide 3 V-aansluitingen. Massa van het interface is verbonden met massa van de ontvangerprint (zwarte draad).

De USB-kabel is doorgeknipt en via een gat van 4 mm naar binnen gevoerd. Daarna zijn alle draden weer aan elkaar gesoldeerd en geÔsoleerd met krimpkous. Een kabelbinder doet dienst als trekontlasting

Flexbox USB
Het eindresultaat


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!