Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Flexbox

Flexbox

De Flexbox is een eenkanaals ontvanger voor P2000 met ingebouwd interface. Er is ook een variant met een externe antenne: de Flexbox Gold. Daarnaast zijn er versies leverbaar voor KPN Nationaal 3 en ASTRID paging (Blackbox Astrid Data-ontvanger).

Sommige PC's hebben geen seriŽle poort. Wanneer je de Flexbox niet met een seriŽle poort kunt gebruiken, kun je een discriminatoruitgang op je Flexbox (laten) maken. Je kunt de Flexbox dan gebruiken in combinatie met de geluidskaart.

De Flexbox

Picture

Picture

Op pen 10 en een soldeereiland staat het ongefilterde audio

Close-up van de de discriminatoraansluiting

De Flexbox heeft een ander ontvanger-IC dan de Flexbox Gold: een TK31142. Het ongefilterde basisbandsignaal staat op pen 10. Deze pen is verbonden met een soldeereiland een klein stukje verderop, zodat niet aan het IC gesoldeerd hoeft te worden. Een weerstand van 1 k is verbonden met het aangegeven soldeereiland. De andere poot van de weerstand wordt verbonden met de min van een elektrolytische condensator van 10 uF, 16 V.

De voeding van de Flexbox is aangesloten met 3.5 mm-pluggen. Om een dure vergissing te voorkomen, is voor de discriminatoruitgang een 2.5 mm chassisdeel gebruikt. Ook een tulp-chassisdeel was mogelijk geweest. De massa-aansluiting van het chassisdeel wordt verbonden met het soldeereiland dat op de foto is aangeduid met 'GND'. De andere aansluiting wordt verbonden met de plus van de condensator.

Picture

Het ongefilterde audiosignaal van de Flexbox is zwakker dan dat van de gemiddelde scanner. Zelf had ik een foutloos resultaat op zowel een PC met Windows 98 als met Windows XP Home door de discriminatoruitgang met de microfooningang van de geluidskaart te verbinden. Deze is gevoeliger dan de line-ingang.

Let op: als je zelf deze modificatie uitvoert, vervalt de garantie op de Flexbox. Je kunt de modificatie met behoud van garantie laten uitvoeren bij Van Dijken Elektronica of via discriminator.nl. De Flexbox (en zijn varianten voor andere netten) is ook met een discriminatoruitgang als optie leverbaar.

Dank aan Van Dijken Elektronica voor het beschikbaar stellen van een Flexbox.

De discriminatoruitgang met
2.5 mm chassisdeel© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!