Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Galaxy (Gold Apollo AF-A27)Galaxy

Ook een (verouderde) pager is te voorzien van een discriminatoruitgang. Het resultaat is een eenkanaals ontvanger, die prima geschikt is voor het monitoren van een pagingfrequentie.

De Galaxy (Gold Apollo AF-A27) bevat een complete pagingontvanger op een enkele chip: de TA31149. De pennen van dit IC zitten op een afstand van 0.64 mm, maar gelukkig hoeft er niet aan het IC gesoldeerd te worden.

De Jupiter Pro ziet er van buiten weliswaar anders uit, maar zijn ontvangerprint is identiek aan die van de Galaxy

Galaxy

Een pager heeft een mechanisme ingebouwd om de batterijen te sparen. Alleen op bepaalde tijdstippen wordt de ontvanger even geopend om te kijken of er berichten zijn, vervolgens gaat hij weer in slaapstand. Om een kanaal continu te kunnen ontvangen, moet deze slaapstand worden uitgeschakeld. De levensduur van de batterij neemt dan uiteraard af.

Deze printpen wordt afgeknipt
Deze printpen wordt afgeknipt
Deze printpen..
..en deze printpen worden afgeknipt
De voor ons doel belangrijke punten
Met de volgende stappen wordt een datauitgang gemaakt op de Galaxy:
  • Knip de twee aangegeven printpennen af met een zijkniptang. Alternatief is het soldeer van de pen laten smelten en de pen compleet verwijderen met een punttang. Hierdoor worden de verbindingen met de microprocessor op de onderste print onderbroken
  • Verbind met een stukje ge´soleerd draad het punt 'A' met het punt 'B'. Hierdoor wordt pen 17 van het ontvanger-IC hoog en staat de ontvanger continu open
  • Verbind het punt 'C' door middel van een weerstand van 1.2 k met 'A'. Punt 'C' is rechtstreeks verbonden met pen 19 van het ontvanger-IC. Dit is een open-collectoruitgang, waarbij een pull-upweerstand noodzakelijk is.
  • Verbind een weerstand van 10 k met 'C'.
  • Verbind de andere pen van deze weerstand met de binnenader van een stukje afgeschermde kabel. De afscherming wordt verbonden met massa.
De voor ons doel belangrijke punten
BS krijgt spanning
Discriminatoruitgang
Door A met B te verbinden, staat de ontvanger continu open
De discriminatoruitgang aan punt C

Omdat er niet voldoende inbouwdiepte is voor een chassisdeel, kun je een gaatje boren in de voorkant van de pager en de afgeschermde kabel naar buiten leiden. Zo past de pager ook nog in de bureauhouder. Als trekontlasting in de pager kan een tyrap gebruikt worden. Aan het eind van de afgeschermde kabel komt een 3.5 mm female plug. Met deze 'pigtail' kun je dan een 2-levelinterface of audiokabel verbinden.

Het resultaat van deze pager op 169.650 MHz in combinatie met PDW en een 2-levelinterface was uitstekend.

Je kunt de pager ook voorzien van een 1.5 Volt voeding en hem inbouwen in een kastje. Daarvan vind je hier een beschrijving.

Eindresultaat
 
Het eindresultaat: pager met pigtail


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!