Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Icom IC-M1EURO VIcom IC-M1EURO V

Het vergt enig mechanisch werk om de Icom IC-M1EURO V te voorzien van een discriminatoruitgang.

Dit exemplaar had een kanaalbezetting waarbij kanaal 87 en 88 als duplexkanalen zijn uitgevoerd. Als dat niet het geval is, kan een dealer kanaal 87B en 88B als extra (ontvangst)kanaal programmeren.

Icom IC-M1 EURO V
Disassemble

De hoofdprint (Main Unit) wordt vervolgens losgenomen door 7 zilverkleurige schoeven (C) los te draaien. Het ontvanger-IC, een TA31136, bevindt zich aan de onderzijde van deze print.

Disassemble

De marifoon kan worden geopend door 6 schroeven aan de achterzijde los te draaien: 2 lange (A) en 4 korte (B). Hierna kunnen de twee helften van de marifoon van elkaar worden gescheiden. Daarna wordt het stekkertje van de luidspreker op de hoofdprint losgenomen.

Disassemble

Ik heb de microfoonconnector hergebruikt voor de discriminatoruitgang. Daarvoor moest ook de RF-unit worden losgenomen. Neem de volume- en squelchknop los. Draai daarma de drie moeren (F, G en H) aan de bovenzijde los met een punttang. Verwijder daarna de twee zilverkleurige (D) en twee zwarte (E) schroeven, alsmede schroef J aan de onderkant van de marifoon. Vervolgens kan de RF-unit in de richting van de pijl worden losgenomen.

Na het lossolderen van de microfoonplug heb ik de 4 contacten verwijderd en de plug uitgeboord, zodat de buitenkant met schroefdraad en moer overbleef. In het ontstane gat hen ik een tulpconnector vastgemaakt met smeltlijm. Deze combinatie is weer teruggeplaatst in de marifoon, waarna de RF-unit weer gemonteerd is. Het massacontact van de tulpplug is met een kort draadje aan massa op de RF-print gesoldeerd.

Location
Disc Out
De plaats van het 31136 ontvanger-IC
De weerstand van 10 k aan pen 9

Het ontvanger-IC is een TA31136, met het ongefilterde audio op pen 9. Een weerstand van 10 k wordt met deze pen verbonden. De andere poot van de weerstand wordt met een stukje ge´soleerd draad verbonden met het middencontact van de eerder gemonteerde tulpplug.

Voor een optimaal resultaat moet de squelch van de marifoon open staan, dus geheel linksom. Zo niet, dan wordt de ontvanger om de accu te sparen met regelmaat slechts even geactiveerd . In dat geval zou je (de zeer korte) AIS-uitzendingen kunnen missen.

Overview
Eindresultaat
Overzicht van de discriminatoruitgang
De tulpplug gemonteerd in de gemodificeerde microfoonplug


© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map