Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Regency M100Picture

De Regency Touch M100 is een al wat oudere scanner, die zich er prima toe leent om een discriminator-uitgang in te bouwen. Deze scanner dateert van voor de SMD-componenten.

Het discriminator-IC is een onbekend 18-pens DIL-IC. Er staat 'Regency 600-565' op.

Regency Touch M100

Metend met de oscilloscoop blijkt pen 10 van dit IC het ongefilterde basisbandsignaal te bevatten. Een soldeercontact naast pen 10 blijkt rechtstreeks met het IC verbonden te zijn. Een weerstand van 10 k wordt bevestigd aan dit soldeercontact. Deze kan verticaal gemonteerd worden.

Omdat de discriminatoruitgang een lichte HF-component van 455 kHz bevat, wordt de andere poot van de weerstand verbonden met een condensator van 2.2 n aan massa. Zo ontstaat een simpel RC laagdoorlaatfilter met een kantelfrequentie van ca. 7 kHz. Het 455 kHz-signaal wordt zo afdoende onderdrukt. Als massapunt wordt de afscherming van de spoel vlakbij gebruikt.

Picture

Picture

Op pen 10 van het IC staat het ongefilterd audio

Simpel RC-filter met afgeschermd snoer

Een stukje afgeschermd snoer verbindt het de discriminatoruitgang met een 3.5 mm chassisdeel in het achterpaneel van de scanner. De kern van het snoer wordt verbonden met het knooppunt van de weerstand en de condensator, terwijl de afscherming met de metalen afscherming van de spoel wordt verbonden.


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!