Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Yupiteru MVT-7100Yupiteru MVT-7100

De Yupiteru MVT7100 is een breedbandscanner met een bereik van 530 kHz - 1650 MHz in AM, breed- en smalband FM en LSB/USB.

Voor smalband FM maakt de Yupiteru MVT-7100 maakt gebruik van een TA31136, met het discriminatorsignaal op pen 9.

Dit IC bevindt zich op de IF-print. Deze is zichtbaar als de scanner wordt geopend.

MVT-7100

Picture

Picture

De locatie van de TA31136 op de IF-print

Overzicht

Een beveiligingsweerstand van 10 kilo-ohm is met een poot gesoldeerd aan pen 9 van de TA31136. Als je de poot van de weerstand voorbuigt zodat hij precies het IC-pootje volgt, heb je maar weinig soldeer nodig. Dit voorkomt de kans op kortsluiting. Om de mechanische stabiliteit te vergroten is de weerstand gefixeerd met een druppel lijm uit een lijmpistool.

Het 3.5 mm chassisdeel is in het onderste gedeelte van de scanner gemonteerd, omdat daar iets meer ruimte beschikbaar is tussen de printen. Om het chassisdeel te kunnen plaatsen moet de IF-print gedemonteerd worden. Om deze print los te nemen, moet je de twee schroeven onderaan de print losdraaien. Ook moet je de knoppen voor volume, squelch en 'dial' eraf halen, en de moeren daaronder losdraaien met een punttang.

Picture

Het massacontact van het chassisdeel is verbonden met de blikken afscherming vlakbij. De middengeleider is met een kort stukje ge´soleerd draad verbonden met de weerstand van 10 k die aan het discriminator-IC is gesoldeerd.

Als je deze scanner voor AIS wilt gebruiken: het middenfrequentfilter van de MVT-7100 is eigenlijk iets te smal voor een 9600 bit/s AIS-signaal. Dit is natuurlijk fijn voor de FM-selectiviteit, maar ontvangst van AIS wordt erdoor gehinderd. Wat bij mij enigszins hielp is, om in stapjes van 1 kHz de ontvanger iets boven of onder de nominale AIS-frequentie af te stemmen.

Het chassisdeel in de onderste helft van de scanner© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map