Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Yupiteru MVT-8000Picture

De Yupiteru MVT-8000 maakt gebruik van de SMD-versie van de MC3361, met het discriminatorsignaal op pen 9.

Het lastige bij de MVT-8000 is, dat dit IC zich onderop de hoofdprint bevindt. Om dit IC te bereiken, moeten alle schroeven van de hoofdprint worden losgemaakt. Voor een goede bereikbaarheid van de onderkant is het ook gewenst om een aantal stekkerverbindingen op de print los te maken.

MVT-8000

Picture

Picture

De lokatie van de MC3361 op de onderzijde van de hoofdprint

De verbinding met pen 9 van het discriminator-IC

Een beveiligingsweerstand (in dit geval 12 kilo-ohm) is met een poot gesoldeerd aan pen 9 van de MC3361. Als je de poot van de weerstand voorbuigt zodat hij precies het IC-pootje volgt, heb je maar weinig soldeer nodig. Dit voorkomt de kans op kortsluiting. Om de mechanische stabiliteit te vergroten is de weerstand gefixeerd met een druppel lijm uit een lijmpistool.

Gezien de korte afstand tussen de MC3361 en de 3.5 mm-plug (ca. 3 cm) heb ik een stukje normaal montagedraad gebruikt. Een stukje krimpkous voorkomt eventuele kortsluiting met de metalen bodem van de scanner.

Picture

Het 3.5 mm chassisdeel is gemonteerd op de achterkant van de scanner tussen de luidsprekerplug en de voedingsplug. Het massacontact van de plug is verbonden met het massacontact van de luidsprekerplug.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!