Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Voeding en kastje voor een pagerschema

Ik heb een van de omgebouwde pagers op deze site voorzien van een externe voeding en hem ingebouwd in een net kastje.

Schema van de 1.5 Volt voeding

De voeding is gebaseerd op de LM317. Hier is de low-powerversie gebruikt: de pager gebruikt maar een paar milliampere. De ingangsspanning mag 4.5 tot 15 volt bedragen. Hiervoor kun je een goedkope universele adapter gebruiken. Met de potmeter kun je de uitgangsspanning instellen tussen 1.3 V en 1.8 V. Diode D1 voorkomt dat het IC of de pager beschadigd wordt wanneer + en - van de adapter verwisseld zijn. Een schema op A4-formaat vind je hier

de voeding
pager en voeding in kastje
De voeding op gaatjesprint
Pager en voeding ingebouwd

De voeding is eenvoudig te bouwen op een stukje gaatjesprint. Tussen de voeding en de pager heb ik een stukje isolatietape geplakt, zodat er geen ongewenst contact wordt gemaakt tussen de gaatjesprint en de pager.

In het front worden twee gaten geboord: een voor het 3.5 mm chassisdeel en een voor de plug van de adapter. De toegepaste voedingsplug hier is er een voor printmontage. Met wat PVC-lijm kan deze aan het front van het kastje worden bevestigd. Om wat meer ruimte te hebben voor de pluggen kun je de trilmotor uit de pager verwijderen.

Eventueel kun je een LED monteren en deze met een voorschakelweerstand van 1 kilo-ohm aansluiten op de voedingsplug.

jet resultaat!

Het resultaat is een net, handzaam doosje, dat je kunt aansluiten op de geluidskaart van je PC of via een 2-levelinterface kan aansluiten op de seriŽle poort.

Wellicht ten overvloede: gebruik een plastic kastje. Wanneer je een metalen kastje gebruikt, zal de pager een stuk minder goed ontvangen omdat de antenne wordt afgeschermd.

Het eindresultaat


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!