Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Motorola Pageboy II

Motorola Pageboy II

De Motorola Pageboy II was bij veel brandweerkorpsen in gebruik als alarmontvanger. De ontvanger wordt geactiveerd met een 5-toon ZVEI-code, waarna een melding met spraak plaatsvond.

Veel Pageboys werken op frequenties rond 165 - 168 MHz. Wanneer je het kristal vervangt door een exemplaar voor 169.650 MHz en een discriminatoruitgang inbouwt, wordt deze 'pieper' geschikt om als ontvanger voor P2000 dienst te doen. Een goede leverancier voor kristallen is Klove. Als je de frequentie opgeeft en vermeldt dat het om een kristal voor de Pageboy II gaat, krijg je een kristal met de juiste specificaties.

De Motorola Pageboy IIIF Detector

Volgens de servicedocumentatie van de Pageboy II kan het gedemoduleerde, ongefilterde audio gevonden worden op pen 3 van A4, de IF Detector. A4 is een prehistorisch IC, waarbij discrete componenten op een keramisch plaatje zijn gemonteerd en ingegoten in lak.

Pen 3 van de A4 bevat het ongefilterde audioIF-detector

PCB

A4 bevat de discriminator

Op twee plaatsen kan de aansluiting met pen 3 gemaakt worden

Aan een van de twee aangegeven punten kan een weerstand van 10 kilo-ohm gemonteerd worden. Het 2.5 mm chassisdeel op de Pageboy, dat oorspronkelijk bedoeld is voor een oortelefoonuitgang, kan worden hergebruikt om het discriminator-signaal naar buiten te brengen.

© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!