Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

PDW LogBrowser

Gemakkelijk doorzoeken van de PDW-logfiles

Voor de mensen met iets meer kennis van computers en hun mogelijkheden was het misschien niet al te ingewikkeld, maar over het algemeen was het gericht doorzoeken van de door PDW gegenereerde logfiles geen eenvoudige bezigheid. Om een en ander wat te vergemakkelijken is dit programma geschreven wat dit zoeken uit handen neemt.

Plaats dit programma in de map Logfiles en na het starten zul je zien dat je 2 zoekmogelijkheden hebt, namelijk capcode en/of tekst. Wel dient eerst de zoeklokatie te worden ingesteld, je kunt kiezen uit een enkele logfile, hetgeen over het algemeen een separate logfile zal zijn, of een complete map, waarbij (chronologisch) gezocht zal worden naar datum-logfiles in het formaat 060104.log of 06jan04.log.

De gevonden resultaten verschijnen in het onderste deel van het scherm en kunnen door te klikken op de blauwe diskette ook weer worden opgeslagen als een aparte file :

LogBrowser

Door FLEX Groupcalls aan te vinken krijg je niet alleen de betreffende code(s) te zien, maar ook de volledige groepsoproep waarin ze zijn verzonden :

LogBrowser.gif

Nadat "FLEX Groupcalls" is aangevinkt komt er een extra optie beschikbaar die standaard geselecteerd staat op "Show all hits". Deze optie maakt het mogelijk om alleen groepsberichten of juist alleen individuele berichten weer te geven op de gezochte code/tekst :

LogBrowser.gif

Het is ook mogelijk om niet te zoeken, maar gewoon de laatste x-aantal regels van een logfile weer te geven. Deze optie is alleen beschikbaar indien de velden Capcode en Text leeg zijn. Onder de zoeklokatie(s) kun je bij "Show" kiezen uit de laatste 100, 1000 of 10000 regels, of het maximum aantal wat LogBrowser weer kan geven :

LogBrowser.gif

Overige opties

  • De meeste instellingen zullen worden opgeslagen in LogBrowser.ini zodat je de volgende keer weer met dezelfde instellingen start
  • Indien volledige groepsoproepen worden gezocht kun je mbv de spatiebalk naar de eerstvolgende groepsoproep 'hoppen'
  • Tijdens het zoeken zal LogBrowser weergeven in welke logfile hij momenteel zoekt. Met name handig bij het zoeken in een complete map
  • Tevens zullen er twee tellertjes gaan lopen, de ene houdt bij hoelang de zoekaktie duurt, de ander geeft het aantal hits weer

Download

De recentste versie van LogBrowser is hier te downloaden.

Support

Voor ondersteuning bij het gebruik van PDW LogBrowser verwijs ik je naar het Scannerforum (Scannersoftware > PDW).

Historie [klik om uit te klappen]

Versie 2.0 (13-03-2010)

Snelheid

Ik heb diverse aanpassingen/verbeteringen gedaan om de zoeksnelheid te verhogen. Een en ander zou nu wat sneller moeten gaan. Bij het zoeken in een map kun je nu ook de begin- en eind datum opgeven waardoor het zoeken ook wat sneller wordt.

Search in results

Het is nu ook mogelijk om verder te zoeken in eerdere zoekresultaten, waardoor je je eerdere zoekopdracht dus kunt "verfijnen". Ook dit zal een stuk sneller gaan omdat de eerdere zoekresultaten in een aparte (tijdelijke) file zijn opgeslagen.

Flex Group Mode

De nieuwe versie van PDW zal ook volgens de "Flex Group Mode" kunnen loggen en deze versie van LogBrowser is daar reeds op voorbereid.

F5 - Refresh

Met F5 kun je een refresh doen van "Show last xx lines". Kan handig zijn bij gebruik via een netwerk.



Versie 1.1 (03-02-2007)

Bugfixes

  • Indien bij het opslaan van de zoekresultaten de gekozen bestandsnaam reeds bestaat, was het niet mogelijk om de bestaande file te overschrijven
  • Minimaliseren van het venster was niet mogelijk
  • Verkleinen was wel mogelijk, echter ook te klein waardoor icoontjes en teksten over elkaar heen kwamen te staan
  • Bij het weergeven van de laatste x-regels van een logfile verscheen er nooit een horizontale scrollbalk

Meerdere zoeksleutels

Om specifieker te kunnen zoeken op tekst kun je nu meerdere zoeksleutels gebruiken, gescheiden door een '*'. Als je bijvoorbeeld alle meldingen wilde zoeken op de Hoofdweg in Rotterdam dan zou daar in 99% van de gevallen nog een huisnummer tussen staan, waardoor je met "Hoofdweg Rotterdam" niets zou vinden. Voor die zoekaktie zou je in deze versie "Hoofdweg*Rotterdam" kunnen gebruiken.

Voorts is het mogelijk om meerdere (zoveel als je wilt) van deze zoeksleutels te gebruiken. Als je bijvoorbeeld alle brand(meldingen) in woningen in Zoetermeer wilt weten, alleen als de straat eindigt op "straat" en alleen waar het voertuig 0840 heen is gestuurd, dan doe je : "brand*woning*straat*ZT*0840"

De bovenstaande voorbeelden werken nog steeds in combinatie met een capcode, waardoor je dus nog selectiever kunt zoeken. Wat natuurlijk ook handig kan zijn, is het zoeken op capcodes waar een bepaalde tekst juist niet in voor komt. Als je bij het zoeken naar een bepaalde capcode de automatische meldingen niet wilt zien, dan kun je deze tekst gebruiken : "!OMS melding". Let op het uitroepteken, die bepaalt dat een tekst juist niet voor mag komen.

Om een en ander nog mooier te maken is het natuurlijk ook mogelijk om dit soort zaken te combineren : "brand*woning*!ZT*0840". Dit zou moeten resulteren in alle branden in de woning die niet in Zoetermeer waren, maar waar wel de 0840 voor is gealarmeerd.

LET OP! De volgorde van deze zoeksleutels is van belang. Ze moeten in dezelfde volgorde staan als ze in het bericht gevonden (kunnen) worden. Als je deze volgorde door elkaar gooit dan zal LogBrowser waarschijnlijk niets kunnen vinden...



Versie 1.0 (11-01-2007)



© 2003- 2023 discriminator.nl



Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map