Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

PRO-2006 / COM-205picture

De Realistic PRO-2006 en de Commtel COM205 zijn (bijna) identieke scanners. De scanner kan worden geopend door 4 schroeven op het achterpaneel los te draaien, de gehele behuizing een have centimeter uit te schuiven en vervolgens het deksel te verwijderen. Ik heb ook de luidsprekeraansluiting op de print losgemaakt, zodat de scanner wat makkelijker te hanteren is.

PRO-2006 (boven) en COM-205

Er zijn 2 plaatsen waar een discriminatoruitgang gemaakt kan worden: direct op pen 9 van het discriminator-IC, een TK10420. Of op TP2 (testpunt 2), dat direct met het IC is verbonden. Om niet aan het IC te hoeven solderen, heb ik gekozen voor deze laatste optie.

Om wat beter bij TP2 te kunnen komen, is de kabelboom tijdelijk verlegd achter de grote blauwe condensator rechtsboven TP2.

picture

picture

Er zijn 2 plaatsen voor een discriminatoruitgang

Close-up van het simpele RC-filter

TP2 bestaat uit een verticaal gemonteerde weerstand van 0 Ohm, die met een poot aan de print is gemonteerd. Ik heb een weerstand van 12 k gesoldeerd aan de bovenkant van deze weerstand.

Omdat het discriminatorsignaal een kleine hoogfrequent component bevatte, heb ik de andere poot van deze weerstand verbonden met een condensator van 2.2 n. De andere poot van de condensator is verbonden met het massavlak van de print rond TP2. Zo ontstaat een simpel RC-filter met een afsnijfrequentie van ca. 6 kHz.

picture

De binnenader van een stukje afgeschermd snoer is aan het knooppunt van de weerstand en de condensator gesoldeerd. De afscherming is gesoldeerd aan het massavlak van de print. De andere kant van het afgeschermd snoer is verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat ik in de achterkant van de scanner gemonteerd heb.

De kabelboom is weer op zijn oorspronkelijke plaats teruggeplaatst.

Overzicht© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!