Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

PRO-2021 / Handic 0060picture

De Realistic PRO-2021 en Handic 0060 zijn van binnen identiek. De scanner kan worden geopend door de 5 schroeven van het bovenpaneel los te draaien. Ik heb ook de luidsprekeraansluiting op de print losgemaakt, zodat de scanner wat makkelijker te hanteren is.

PRO-2021

Er zijn 2 plaatsen waar een discriminatoruitgang gemaakt kan worden: direct op pen 9 van het discriminator-IC, een TK10420. Of op TP3 (testpunt 3), dat direct met het IC is verbonden. Om niet aan het IC te hoeven solderen, heb ik gekozen voor deze laatste optie.

picture

picture

Op TP3 staat het discriminatorsignaal

Close-up van de aansluiting aan TP3

picture

TP3 bestaat uit een verticaal gemonteerde weerstand van 0 Ohm, die met een poot op de print is gemonteerd. Ik heb een weerstand van 10 k gesoldeerd aan de bovenkant van deze weerstand.

De binnenader van een stukje afgeschermd snoer is aan de andere kant van de weerstand van 10 k gesoldeerd. De afscherming is gesoldeerd aan de behuizing van de spoel vlakbij TP3. De andere kant van het afgeschermd snoer is verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat in de achterkant van de scanner gemonteerd is.

Overzicht© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!