Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

PRO-26Picture

De Realistic PRO-26 is een scanner waarvoor je een vaste hand nodig hebt om een discriminatoraansluiting in te bouwen. Het gebruikte discriminator-IC, een TK10930, is uitgevoerd in een VSOP (Very Small Outline Package)-behuizing. De pennen van dit IC zitten op 0,5 mm van elkaar. Bij een 'normale' SMD is die afstand 2.5 keer zo groot.

PRO-26

Picture

Picture

Op pen 12 staat het ongefilterde audio

Close-up van de de discriminatoraansluiting

Pen 12 van het ontvanger-IC bevat het ongefilterde basisbandsignaal. Deze pen bevindt zich gelukkig aan het eind van het IC, en niet tussen twee pennen in. Een poot van een miniatuurweerstand van 10 kilo-ohm is zo gebogen dat deze de pen van het IC volgt.

Vervolgens is de weerstand met een soldeerbout met een fijne punt bevestigd aan het IC, iets aan de buitenzijde van de IC-pen. De weerstand is met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd aan het IC. Zo voorkom je dat je de IC-pen lostrekt van het IC wanneer er per ongeluk mechanische spanning op het aansluitdraadje komt.

Picture

Een 3.5 mm mono-chassisdeel is in de achterkant van de scanner geplaatst. Het massacontact van het chassisdeel is verbonden met de metalen afscherming van de scanner (zwarte draad), het andere contact met de weerstand van 10 k (rode draad).

Overzicht© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map