Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Realistic PRO-37Airspy 007
Inbouw van een discriminatoruitgang in de Realistic PRO-37 is relatief eenvoudig. Het is een wat oudere scanner zonder SMD-componenten. Het ontvanger-IC is in DIL uitgevoerd. De scanner bevat een MC3361, met het ongefilterde audiosignaal op pen 9 en ook op TP103 (testpunt 103), dat direct met pen 9 is verbonden. Wanneer je TP103 gebruikt, hoeft niet aan het IC gesoldeerd te worden.

Om de achterkant van de scanner los te maken, moeten de knoppen van de squelch- en volumepotmeter worden verwijderd.
PRO-37
Een weerstand van 10 k wordt met een poot met TP103 verbonden. Omdat het uitgangssignaal een lichte HF-component op 455 kHz bevat, zoals meestal het geval is bij de MC3361, passen we een simpel filter toe. De andere poot van de weerstand wordt verbonden met een condensator van 2.2 nF. De andere poot van de condensator wordt met de massa (min) van de scanner verbonden. Daarvoor is de metalen afscherming van een spoel gebruikt. Dit filter onderdrukt het 455 kHz-signaal effectief, maar laat het datasignaal waarin we zijn ge´nteresseerd onaangetast.
Location of pin 10
Connection to the IC
TP103 bevat het ongefilterde audiosignaal
Weerstand en condensator
discriminatoruitgang
Een 3.5 mm chassisdeel wordt in de achterkant van de scanner gemonteerd. Omdat de afstand naar de weerstand en de condensator maar kort is, kun je gebruik maken van twee korte stukjes ge´soleerd draad.

Het knoopppunt van de weerstand van 10 k en de condensator van 2.2 nF wordt verbonden met het contact van het chassisdeel dat met de tip van de 3.5 mm-plug wordt verbonden (rode draad).

De andere aanluiting van het chassisdeel wordt verbonden met massa, bijvoorbeeld weer de metalen behuizing van de spoel die al gebruikt is (bruine draad).

Overzicht van de discriminatoruitgang


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!