Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Realistic PRO-41 /PRO-38 / UBC50XLPicture

Picture

De Realistic PRO-38, PRO-41 en de Uniden Bearcat 50XL zijn van binnen bijna identiek. Het zijn 10-kanaals scanners die erg geschikt zijn voor de inbouw van een discriminatoruitgang. Het discriminator-IC, een Motorola MC3359, zit verstopt onder een grote elektrolytische condensator. Door deze condensator omhoog te buigen wordt de MC3359 bereikbaar. Het discriminatorsignaal staat op pen 10.

Een weerstand van 10 k wordt aan pen 10 van het discriminator-IC gesoldeerd. De andere poot van de weerstand wordt verbonden met een stukje montagedraad. De electrolytische condensator wordt hierna weer naar zijn oorspronkelijke plaats teruggebogen.

De PRO-41

De UBC50XL

Picture

Picture

Het discriminator-IC is verstopt onder een grote condensator

De weerstand van 10 k wordt aan pen 10 gesoldeerd

Picture

Een 3.5 mm chassisdeel wordt in de zijkant van de voorste scannerhelft gemonteerd. De brede printbaan die zichtbaar is, ligt aan massa. Na een stukje van de bescherming van de printbaan weg te krassen kan de massa-lip van het chassisdeel aan de printbaan gesoldeerd worden. De andere lip van het chassisdeel wordt verbonden met het stukje draad dat van de weerstand van 10 k komt.

Omdat de zijkant van de scanner vrij dik is, kan het chassisdeel niet worden vastgezet buitenop de scanner. Voor wat extra stevigheid kun je het chassisdeel vastlijmen met een lijmpistool aan de binnenzijde van de scanner.

Na de inbouw moest ik de scanners resetten. Dit doe je door de toetsen 2, 9 en Manual ingedrukt te houden terwijl je de scanner aanzet.

De connector in de zijkant van de voorste helft van de scanner© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!