Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Realistic PRO-62Picture

Inbouw van een discriminatoruitgang in de Realistic PRO-62 vereiste de eerste keer enig demontagewerk. De print die zichtbaar is na het verwijderen van de achterkant van de behuizing wordt losgemaakt. Verwijder de schroeven en desoldeer de aansluiting van de BNC-connector met behulp van een tinzuigpomp en/of desoldeer-litze (zie de twee pijlen).

De bovenste print kan daarna worden weggeklapt, en de print met het discriminator-IC wordt zichtbaar. Het discriminator-IC is een KA3361 in DIL-behuizing. Dit is een kloon van de Motorola MC3361. Het discriminatorsignaal staat op pen 9.

De PRO-62

Picture

Picture

De bovenste print wordt gedemonteerd

Op TP301 staat het ongefilterde audio

Picture

Er hoeft erchter niet aan de KA3361 gesoldeerd te worden. Testpunt 301 (TP301) is direct met pen 9 verbonden. Een miniatuur beveiligingsweerstand van 10 k wordt met TP301 verbonden. Aan de andere kant wordt een stukje geisoleerd draad gezet.

Achter op de scanner, in de buurt van de BNC-connector, heb ik een female tulpconnector gezet. Bij gebruik van een 3.5 mm chassisdeel zou de 3.5 mm plug die daarin gestoken wordt, tegen de print aankomen omdat er weinig inbouwdiepte is. De binnenaansluiting wordt met de draad die van de weerstand komt verbonden. Het massacontact van de tulpplug wordt met een stukje draad verbonden met de metalen afscherming van de scanner.

Miniatuurweerstand op TP301

Omdat er een hoogfrequent signaal aanwezig is op de discriminatoruitgang, wordt een condensator van 2.2 nF over beide contacten gesoldeerd. Samen met de weerstand van 10 k vormt deze een laagdoorlaatfilter met een kantelfrequentie van ca. 7 kHz.

Overigens is het met wat gepriegel waarschijnlijk ook mogelijk om de weerstand aan TP301 te solderen zonder de bovenste print te demonteren. Nu ik weet dat dit testpunt direct aan pen 9 van het IC is verbonden, doe ik het de volgende keer op deze manier.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!