Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Icom R7100ubc760xlt

Inbouw van een discriminatoruitgang in de Icom IC-R7100 vergt wat demontagewerk. De hoofdprint, waar het ongefilterde audio kan worden gevonden, zit onder het voedingsdeel.

Icom R7100

Picture

Picture

Maak twee schroeven en het coaxkabeltje los

Maak twee schroeven aan de achterkant los

Wanneer het bovendeksel van de ontvanger wordt verwijderd, is het voedingsgedeelte zichtbaar. Maak twee schroeven aan de bovenkant en twee aan de achterkant los en neem het coaxkabeltje los (zie blauwe pijlen).Wanneer je de bodem van de scanner. Het voedingsdeel kan dan naar achteren worden geschoven en probleemloos worden weggeklapt. De hoofdprint is nu zichtbaar.

Picture

Picture

Op R228 staat het basisbandsignaal

Via een weerstand van 10k wordt de discriminator met de buitenwereld verbonden

Het basisbandsignaal kan worden gevonden op de bovenkant van R228. Sommige bronnen op internet spreken van R230, maar dit is niet correct. R230 maakt deel uit van een laagdoorlatend filter, waardoor snelle datsignalen vervormd worden.

Een weerstand van 10 k wordt met de bovenkant van R228 verbonden. Een stukje montagedraad wordt verbonden met de andere poot van de weerstand

De andere kant van de draad wordt verbonden met L20, die bestaat uit een doorverbinding op de print met een ferrietkraal. Deze bevindt zich tussen het AGC-jumperblokje en het tulpschassisdeel. De jumper wordt verwijderd. Het (zelden gebruikte) AGC-chassisdeel werkt nu als discriminatoruitgang.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!