Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Software voor het meelezen met pagingHieronder vind je de software die ik zelf gebruik om mee te lezen met de verschillende pagingdiensten. Er is meer software te vinden op internet. Mijn ervaring is dat de onderstaande software redelijk eenvoudig te configureren is, en meestal in een keer werkt.

Operating System POCSAG P2000/FLEX ERMES
Windows PDW PDW PDW
MS-DOS POCFLEX POCFLEX ERMON

Een stap-voor-stap uitleg hoe je met PDW mee kunt lezen met P2000 vind je hier.

Opmerkingen:

PDW werkt sinds versie 2.0 ook onder Windows XP en Windows 2000 in combinatie met een Hamcomm- of een 4-levelmodem. Daartoe dient een driver voor de seriŽle poort geÔnstalleerd te worden. Wanneer je install.exe uitvoert, wordt slicer.sys geÔnstalleerd. Beide bestanden kun je vinden in xp_driver.zip. Na installatie moet de PC opnieuw opgestart worden. Deze driver is niet geschikt voor Windows NT.Soms lukt het niet om PDW aan de praat te krijgen onder Win9X. Dit kan te maken hebben met 'power management' van de seriŽle poort. De remedie is:

  1. Ga naar het "START" menu, klik op "Run" ("Uitvoeren")
  2. Typ "REGEDIT.EXE" in en klik op "OK"
  3. Zoek de volgende registry key: "Hkey_Local_Machine\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VCOMM"
  4. Verander de waarde van "EnablePowerManagement" van "01 00 00 00" in "00 00 00 00"
  5. Verlaat het programma en start de PC opnieuw op
Met deze wijziging schakel je 'COM port power management' uit.

POCFLEX en ERMON werken niet in een DOS-venster onder Win9X. Via het Startmenu kun je Windows verlaten en naar MS-DOS gaan. Je kunt ook een opstartdiskette maken met MS-DOS erop.

Als je het programma 'startup.exe' downloadt en draait, wordt de inhoud op een diskette geschreven. Daarna kun je van deze diskette opstarten, en wordt PocFlex automatisch gestart. Pas eventueel de COM-poort aan in POCFLEX.INI. Deze staat default op COM1.

Ook een opstartbare CD-ROM met Pocflex is beschikbaar. Gebruik een programma zoals Nero om deze als 'disk image' te branden. KopiŽren van de file naar CD-ROM gaat niet werken.


© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map