Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

UBC245XLTbc245xlt

De Uniden Bearcat BC245XLT is een scanner die geschikt is voor het monitoren van trunking-netwerken. Een gebruikersverslag kun je vinden op de site van Edwin Edeling. Natuurlijk is ook deze scanner geschikt te maken voor de ontvangst van paging door het maken van een discriminatoruitgang.

De UBC245XLT

Picture

Picture

De geopende scanner

De uitgang wordt gemaakt op pen 9 van de MC3361

Het discriminator-IC is een MC3361 in SMD-uitvoering. Dit bevindt op de achterkant van de print die zichtbaar is als de achterkant van de scanner verwijderd wordt. De pen met het discriminatorsignaal is pen 9. Een poot van de miniatuur beveiligingsweerstand van 10 k is zo gebogen dat deze de pen van het IC volgt. Vervolgens is de weerstand met een soldeerbout met een fijne punt bevestigd aan het IC. De weerstand is met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd aan het IC.

Het gedemoduleerde audio bevat een lichte hoogfrequent component op 455 kHz. Deze wordt weggefilterd door een condensator van 2.2 n te solderen tussen de andere poot van de weerstand en massa. Samen met de weerstand van 10 k ontstaat zo een simpel laagdoorlaatfilter met een kantelfrequentie van ca. 7 kHz.

Picture

Picture

Close-up van de discriminator-uitgang

Overzicht

Met een beetje passen en meten is het chassisdeel in de achterkant van de behuizing gemonteerd. Het chassisdeel past precies tussen de behuizing en de afscherming van van het HF-deel, zoals zichtbaar is op de foto van de geopende scanner. Het middencontact van het chassisdeel is verbonden met het knooppunt van de weerstand en de condensator. Het massacontact is met de massa van de scanner verbonden.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!