Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Uniden Bearcat UBC30XLTUBC3500XLT

De UBC30XLT is een miniatuurscanner met een breed VHF-ontvangstbereik. Met enige moeite kan ook in deze scanner een discriminatoruitgang worden ingebouwd.

Doe dit niet als je weinig ervaring met elektronica hebt, want dit is een lastige scanner.

De bestaande oortelefoonplug wordt gebruikt, zodat niet in de behuizing geboord hoeft te worden.

UBC30XLT

De scanner wordt geopend door 6 schroeven los te draaien. Binnenin de scanner bevinden zich nog eens 2 schroeven.

Het inwendige van de scanner bestaat uit twee met elkaar verbonden printplaten. Deze kunnen worden losgenomen door aan voor- en achterzijde van de scanner een aantal klemmen recht te buigen en tevens een aantal soldeercontacten aan voor - en achterzijde te ontdoen van soldeertin, bijvoorbeeld met desoldeerlitze.

Demontage
Demontage
Twee klemmen en twee soldeercontacten
Vier klemmen en twee soldeercontacten
Hierna kunnen de twee helften van de scanner van elkaar worden gescheiden. Het ontvangstgedeelte (de kleine printplaat) moet nog worden ontdaan van een metalen afscherming, om het FM ontvanger-IC te kunnen bereiken. Dit is een NJM2551. Het ongefilterde audio kan gevonden worden op pen 11.
Demontage
Demontage
Vier soldeercontacten moeten worden losgemaakt
Het ongefilterde audio staat op pen 11
Demontage

Een stukje ge´soleerd montagedraad wordt verbonden met pen 11 van het ontvanger-IC. Deze draad wordt aan de kant van de antennepug tussen de twee printplaten geleid, waarna de metalen afscherming weer teruggeplaatst en vastgesoldeerd kan worden.

Verwijder de SMD-weerstand (met opdruk 100) op de andere print boven het display. Soldeer aan het rechter soldeereiland een weerstand van 10 k. De andere poot van de weerstand wordt verbonden met de draad die van pen 11 komt.

Wanneer een stereo 3.5-mm plug gebruikt wordt, is het luidsprekersignaal beschikbaar op de tip en massa. Het discriminatorsignaal is beschikbaar op de middenring van de plug en massa.

De aansluiting op pen 11
Pin 10
discriminator output
De SMD-weerstand wordt verwijderd..
..en er wordt een aansluiting gemaakt op het vrijgekomen contact


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!