Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

UBC60XLT-2, UBC68XLT, AE67HPicture

De Uniden Bearcat 60XLT-2 en de identieke 68XLT en Albrecht AE67H zien er van buiten hetzelfde uit als de UBC60XLT-1. De binnenkant is echter totaal anders. Bij de UBC60XLT-1 is het discriminator-IC bereikbaar wanneer de achterkant van de scanner wordt gehaald. Bij de XLT-2 zit dit IC aan de onderkant van de print.

Er zit er in de scanner een MC3361 ontvanger-IC in SMD-uitvoering, met het discriminatorsignaal op pen 9.

De UBC60XLT-2

Picture

Picture

De plaats van de MC3361

De aansluiting op pen 9

Een beveiligingsweerstand van 10 k wordt met pen 9 van het IC verbonden. Op de printplaat zit bij pen 9 een vrij groot soldeereiland, wat het solderen makkelijker maakt. De weerstand wordt met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd.

Aan de andere poot van de weerstand wordt een stukje geisoleerd draad gezet. Dit kan, wanneer de print teruggeplaatst wordt, tussen de print en de behuizing naar de andere kant worden geleid.

Picture

Picture

De condensator aan de afscherming van de spoel

Montagedraad van de condensator naar het chassisdeel

De discriminatoruitgang bevat een stevige 455 kHz-component. Wanneer je aan de uitgang van de 'beveiligingsweerstand' een condensator naar massa (min) legt, ontstaat een simpel laagdoorlaatfilter. Ik heb een condensator van van 2,2 nF gebruikt. Zo ontstaat samen met de weerstand van 10 k een simpel RC-filter met een kantelfrequentie van ca. 7 kHz. De 455 kHz-component wordt zo effectief onderdrukt. De condensator is verbonden met de metalen afscherming van de middenfrequentspoel, die aan massa ligt.

Een 3.5 mm-chassisdeel is linksonder in de behuizing gemonteerd. Met twee stukjes getwist montagedraad is deze connector met de condensator en massa verbonden.


© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!