Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

UBC855XLTPicture

Inbouw van een discriminator-uitgang in de Uniden Bearcat 855XLT is niet al te lastig. Na het losdraaien van 5 schroeven in de bodemplaat is de scanner in twee delen te splitsen. Ik heb ook de luidsprekeraansluiting op de print losgemaakt, zodat de twee helften wat makkelijker te hanteren zijn.

De Uniden Bearcat UBC 855 XLT

Picture

Picture

Op pen 11 van de 10421 staat het ongefilterde audio

Close-up van de aansluiting op het IC

Het discriminator-IC, een TK10421, bevindt zich op de IF-print ('IF Unit'). Deze is verticaal op de hoofdprint gemonteerd. Op TP3 staat ook een signaal dat vrij rechtstreeks uit de discriminator afkomstig is. Dit signaal is echter teveel gefilterd om bruikbaar te zijn. Waarschijnlijk is een RC-filter gebruikt met een afsnijfrequentie van zo'n 2 kHz, zodat de flanken van het ontvangen digitale signaal worden afgerond.

Een beveiligingsweerstand van 5.6 k is met een poot gesoldeerd aan pen 11 van de 10421. De exacte waarde van deze weerstand is niet kritisch; ik gebruik weerstanden tussen 5.6 en 15 k. De weerstand is naast het IC gemonteerd, gefixeerd met een druppel lijm uit een lijmpistool.

De binnenader van een stukje afgeschermd snoer is aan de andere poot van de weerstand gesoldeerd. De afscherming is gesoldeerd aam de metalen behuizing van de spoel aan de andere kant van de IF-print. De andere kant van het afgeschermd snoer is verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat ik in de achterkant van de scanner gemonteerd heb.


Picture

Picture

Overzicht

Het resultaat© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map