Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

UBC860XLTubc860xlt

Na het losdraaien van 5 schroeven in de bodemplaat is de scanner in twee delen te splitsen.Hoewel de Uniden Bearcat 860XLT uiterlijk sterk op de 855XLT lijkt, verschilt het binnenwerk.

De Uniden Bearcat UBC 860 XLT

Het discriminator-IC is een MC3361. Pen 9 van het IC is wat lastig bereikbaar, omdat deze zich tussen het IC en een boven de hoofdprint gemonteerde print bevindt.


Picture

Picture

Op pen 9 van de MC3361 staat het ongefilterde audio

Close-up van de aansluiting op het IC

Een beveiligingsweerstand van 10 k is met een poot gesoldeerd aan pen 9 van de MC3361. Ik heb de poot van de weerstand zo voorgebogen dat deze pen 9 van het IC volgt. Zo is er maar weinig soldeer nodig. De weerstand is boven op het IC gemonteerd, gefixeerd met een druppel lijm uit een lijmpistool.

Omdat het discriminatorsignaal een hoogrequent component van 455 kHz bevat, is een simpel RC-filter gecreŽerd met een condensator van 2.2 nF. Samen met de weerstand vormt deze een laagdoorlaatfilter met een afsnijfrequentie van ongeveer 7 kHz. De ene poot van de condensator wordt met de weerstand verbonden, de andere is aan de metalen afscherming van de spoel (massa) gesoldeerd.


ubc860xlt

De binnenader van een stukje afgeschermd snoer is aan het knooppunt van de van de weerstand en de condensator gesoldeerd. De afscherming is gesoldeerd aan de metalen behuizing van de spoel. De andere kant van het afgeschermd snoer is verbonden met een 3.5 mm chassisdeel dat ik in de achterkant van de scanner gemonteerd heb.

Overzicht© 2003- 2023 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Map