Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Apelco VXL501Apelco VXL 501

De Apelco 501 handheld marifoon kan vrij eenvoudig worden voorzien van een discriminatoruitgang. Omdat hij al wat ouder is, heeft hij waarschijnlijk een kanaalbezetting waarbij kanaal 87 en 88 als duplexkanalen zijn uitgevoerd, zodat ontvangst van AIS mogelijk is.

Apelco VXL501
(ASMVXL 501)
Location

De marifoon kan worden geopend door 5 schroeven aan de achterzijde los te draaien. Het binnenwerk van de handheld bestaat uit 2 delen. Eerst kunnen de knoppen voor volume en squelch worden losgenomen. Daarna wordt eenvoudig het rubberen bovendeel verwijderd. De twee helften van het binnenwerk kunnen worden gescheiden door 4 schroeven los te nemen. Om het bovendeel makkelijker te kunnen hanteren, wordt ook de 5-polige connector aan de bovenzijde losgemaakt.

De marifoon bevat een RCL10420 ontvanger-IC, met het ongefilterde audio op pen 11.

De plaats van het ontvanger-IC
Cut
Cut
Dit printspoor..
.. en dit printspoor worden doorgesneden

Het 2.5 mm mono chassisdeel voor de externe microfoon wordt gebruikt voor de discriminatoruitgang. Er hoeft dan niet geboord te worden voor een extra chassisdeel.

Twee printbanen aan beide zijden van de printplaat moeten worden doorgesneden om het chassisdeel vrij te maken. Aan de soldeerzijde van de 5-polige connector worden de twee rechteraansluitingen met elkaar doorverbonden (zie de markering op de overzichtsfoto rechtsonder). Deze maakten contact met het microfoon-chassisdeel.

Disc Out
Overview
De weerstand van 10 k aan pen 11
Overzicht van de discriminatoruitgang

Een miniatuurweerstand van 10 k wordt aan pen 11 van het ontvanger-IC gesoldeerd. De weerstand wordt met het IC gefixeerd door een druppel lijm uit een lijmpistool.

Een stukje ge´soleerd draad verbindt de andere poot van de weerstand met het vrijgemaakte contact van het chassisdeel. De marifoon is nu geschikt voor het decoderen van AIS.© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!