Dutch Menubar English Version Homepage Nieuws Bestelinformatie Contact Veel gestelde vragen
Animated Globe

Winradio 3500iWinradio 3500i

De Winradio 3500i is een ontvanger voor 150 kHz tot 2600 MHz, uitgevoerd als computerinsteekkaart. De ontvanger wordt via software op de PC bediend. Bij de externe versie van de 3500 zit een discriminatoruitgang standaard ingebouwd; bij de 3500i is een modificatie nodig.

De Winradio 3500i

Het ontvangstgedeelte bevindt zich onder het deksel van de afscherming. De eigenaar van de ontvanger wilde zowel voor smalband als breedband FM (FM-N en FM-W) een discriminatoruitgang. Voor smalband FM wordt een MC3372 in SMD-behuizing gebruikt, met het ongefilterde audio op pen 9. Voor breedband FM is het discriminator-IC een TA7640 in DIL-behuizing, met ook daar het ongefilterde audio op pen 9.

Picture

Picture

De twee FM-IC's: MC3372 links en TA7640 rechts

Twee weerstanden van 5.6 k worden aan pen 9 van beide IC's gesoldeerd

Picture

Op beide IC's wordt een weerstand van 5.6 k aan pen 9 gesoldeerd. De weerstanden worden met een druppel lijm uit een lijmpistool gefixeerd aan de IC's. De andere kant van de weerstand wordt verbonden met de binnenader van een stuk afgeschermd snoer. De afscherming van beide snoeren wordt gesoldeerd aan de metalen afscherming van twee spoelen in de buurt.

Twee afgeschermde snoeren worden via de sleuf bij de
antenne-aansluiting naar buiten geleid.

Picture

Twee 3.5 mm chassisdelen worden op een blinde plaat gemonteerd en verbonden met de snoeren uit de ontvanger. Daarna kan de deksel van de ontvanger worden gesloten en kan de ontvanger met discriminatoruitgangen terug worden geplaatst in de PC.

Picture

Twee 3.5 mm chassisdelen worden gemonteerd op een blinde plaat

De Winradio met discriminator-uitgangen gemonteerd in de PC© 2003- 2024 discriminator.nlValid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!